HOĆE LI TROSTRUKI UBICA DOBITI BLAŽU KAZNU?

Vrhovni sud Federacije BiH još nije donio odluku po žalbama na presudu Kantonalnog suda u Travniku kojom je trostruki ubica Sabahudin Habib osuđen na 34 godine zatvora.

U Sokolini nadomak Donjeg Vakufa 21. marta prošle godine Sabahudin Habib je hicima iz automatske puške usmrtio dvojicu šumara Omera Bašića i Ferida Rahmanovića  te Ševku Draginovića, koji je izvlačio drva za šumariju.

Za svako pojedinačno ubistvo Vijeće je odredilo kaznu od 12 godina te, na kraju, izreklo jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 34 godine. Vijeće se prilikom odmjeravanja kazne rukovodilo težinom djela i činjenicom da je ostalo 13 djece iza ubijenih te da su ubistva počinjena s umišljajem

Foto: Žrtve: Ferid Rahmanović, Omer Bašić i Ševko Draginović

Žrtve: Ferid Rahmanović, Omer Bašić i Ševko Draginović

Žrtve: Ferid Rahmanović, Omer Bašić i Ševko Draginović

Habibov brabilac, advokat Bakir Ferizović iz Travnika kazao nam je da su uložili žalbu na prvostepeni presudu, te zatražili blažu kaznu.

– Kazna je previsoka, pogotovo što vijeće nije našlo da se radilo o ubistvu iz niskih pobuda kako je to Tužilaštvo tvrdilo. Nikako se nije moglo raditi o niskim pobudama, pa ubijeni Rahmanović je bio njegov prijatelj. Vještaci su utvrdili da je u momntu izvršenja krivičnog djela bio bitno smanjeno uračunljiv- kaže Ferizović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments