Foto: Ilustracija
Hoće li TV deul biti okršaj decenije? Konaković izazvao Izetbegovića i Komšića na debatu pred kamerama

Hoće li TV deul biti okršaj decenije? Konaković izazvao Izetbegovića i Komšića na debatu pred kamerama


Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, uputio je poziv Bakiru Izetbegoviću i Željku Komšiću na javno televizijsko sučeljavanje, ističući da je vrijeme da građani saznaju pravu istinu.

U svom oštrom obraćanju, Konaković je kritikovao lidere opozicije zbog, kako tvrdi, širenja laži i manipulacija koje su, prema njegovim riječima, nanijele štetu državi.

“Oni koji svjesno lažu i kriju se iza patriotizma ne zaslužuju da im objašnjavamo istinu. Pitanje je zašto bismo ikoga pokušavali uvjeriti u stvarnost kada žele vjerovati u laži jer je to lakše nego suočiti se s onim što su učinili našoj zemlji,” rekao je Konaković, aludirajući na prakse koje su, prema njegovim riječima, koristile prethodne vlasti.

Konaković je također istakao konkretne rezultate rada Trojke, uključujući promjene u omjeru snaga unutar Vijeća ministara i uvođenje ravnoteže u ključnim institucijama. “Uspjeli smo povratiti kontrolu u korist onih koji zaista žele raditi za dobrobit svih građana, a ne samo za interese svojih stranačkih krugova,” dodao je.

Ministar je naglasio da su prethodne vlasti svojim potezima oslabile državu i pojačale entitetske strukture, dok su stvarne potrebe građana bile zanemarene. “Kroz manipulacije i laži, stvorili su narativ izdaje, dok su zapravo oni trgovali za vlastite interese,” kazao je.

Na kraju, Konaković je ponovio poziv Izetbegoviću i Komšiću da izađu pred kamere i javno rasprave o ključnim temama koje opterećuju državu.

“Bježanje od sučeljavanja samo potvrđuje ono što već znamo. Vrijeme je da građani saznaju istinu i vide razliku između stvarnosti i laži koje im se svakodnevno serviraju,” zaključio je Konaković.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija