Hoće li Velika Kladuša ostati ‘Abdićeva’: Opozicija podijeljena oko kandidata za načelnika

Hoće li Velika Kladuša ostati ‘Abdićeva’: Opozicija podijeljena oko kandidata za načelnika


Nakon više od 15 sastanaka, opozicija u Velikoj Kladuši sinoć je za samo 15 minuta donijela odluku da će protiv Fikreta Abdića i njegove Laburističke stranke nastupiti u dva različita bloka, saznaje Politicki.ba

Osam opozicionih partija nije se uspjelo dogovoriti o jedinstvenom kandidatu.

Umjesto toga, SDA, SDP, Naša stranka, DNZ i Krajiška stranka podržat će Amira Purića, predsjednika Naše stranke Velika Kladuša, kao zajedničkog kandidata. S druge strane, Narodni evropski savez (NES) će imati svog takmaca za načelnika, Adisa Džanića.

“On je personifikacija domaćinskih, radničkih i krajiških vrlina i osoba kakva najkvalitetnije predstavlja našu sredinu i sve njene vrijednosti zbog čega će i moći i znati prepoznati i implementirati potrebe građana Velike Kladuše,” saopćeno je iz NES-a.

“Izvršni odbor Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza Velike Kladuše donio je ovu odluku jednoglasno,” stoji u objavi.

Tako se dosadašnji blok “Zajedno za Veliku Kladušu” zapravo podijelio. Narod i Pravda Velike Kladuše iznio je stav da mogu podržati samo kandidata koji ima podršku svih ostalih partija bloka. Tako je Purić kandidat pet partija opozicije u Kladuši.

Laburistička stranka osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, kao vladajuća partija u Velikoj Kladuši, uskoro bi trebala izbaciti ime svog kandidata za načelnika. Spekulira se da će njihov kandidat biti neko od Abdićeve djece.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija