Hoće li Vijeće ministara vakcinisanim strancima dozvoliti ulazak u BiH?

Saša Magazinović (SDP), zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH upitao je Vijeće ministara BiH da li će naša država slijediti primjer ostalih i omogućiti prelazak državne granice osobama koje su potpuno vakcinisane.

U zastupničkom pitanju on je podsjetio da se u važećoj Odluci o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH navodi da strani državljani mogu ući u BiH uz predočavanje negativnog PCR testa na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati.

Omoguciti ulazak u Bosnu i Hercegovinu stranim drzavljanima koji su vakcinisani!

Posted by Sasa Magazinovic on Wednesday, 12 May 2021

“Evropske i druge države uvode dodatne olakšice prilikom prelaska državnih granica, kao što je mogućnost slobodnog prelaska granice za osobe koje su potpuno vakcinisane, odnosno one koje su primile i posljednju preporučenu dozu vakcinacine protiv koronavirusa i posjeduju dokaz o tome”, obrazložio je Magazinović u pitanju.

Podsjetio je i da Evropska komisija predlaže državama članicama Evropske unije da ublaže trenutna ograničenja za putovanja za građane takozvanih trećih zemalja koji su vakcinisani vakcinama koje je odobrila Evropska agencija za lijekove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79