Hoće li vlasnik privatnog univerziteta u BiH ostati još 2 mjeseca u pritvoru?

Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog Sudu BiH u kojem se traži produženje pritvora za uhapšenog Denisa Prcića, osnivača i vlasnika Američkog univerziteta u BiH.

Prcić je uhapšen 18.juna i nalazi se u pritvoru u Vojkovićima.

Tužilaštvo traži još dva mjeseca pritvora, a Prcić se sumnjiči da je omogućio nezakonito sticanje diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću.

Tokom pretresa Univerziteta pripadnici MUP -a TK nisu pronašli nijedan dokaz da je Mehmedagić ikada bio student na ovoj ustanovi. No, on je ovu diplomu koju je predao Komisiji za nadzor nad radom OSA-e proglasio tajnom.

Tužilac Oleg Čavka je kazao da je Mehmedagić stekao krivotvorenu diplomu Visoke stručne spreme sa kojom je imenovan i vršio dužnost generalnog direktora OSA, iako njegova stvarna stručna sprema, VŠS Pravnog fakulteta u Sarajevu nije dovoljna za imenovanje.

Istragom je utvrđeno da je Prcić uz pomoć saradnika istrgnuo originalnu stranicu iz registra ovog fakulteta te da je naknadno ubačeno i dopisano ime Osmana Mehmedagića.

Grafolog koji je utvrdio nelogičnosti je stalni sudski vještak Ismet Katana.

Nedavno je po naredbi Suda BiH MUP KS obavio i pretres OSA-e, ali kako nam je nezvanično rečeno, u personalnom dosijeu Mehmedagića, nije pronađena diploma Američkog univerziteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79