Hoffmann ostao jedini kandidat za direktora FUP-a: Oslobođen disciplinske odgovornosti

Foto: Klix

Svevlad Hoffmann Glavni inspektor i Policijski savjetnik direktora Granične policije BiH i jedini preostali kandidat za direktora FUP-a, pravomoćno je oslobođen disciplinske odgovornosti nakon završenog disciplinskog postupka koji je protiv njega vođen pred Disciplinskom komisijom za policijske službenike Granične policije BiH saznaje Crna-Hronika.

Protiv Hoffmanna prijavu je podnio Ramo Isak Federalni ministar unutrašnjih poslova, radi Hoffmannovih žestokih kritika na račun Isaka koji su javno izneseni a ticali su se nezakonitog imenovanja Vahidina Munjića za v.d.direktora FUP-a.

Hoffmann je da podsjetimo teško optužio Isaka za nepoštivanje procedure imenovanja direktora FUP-a a također je ukazao i na, po njemu, Isakovu profesionalnu nekompetentost za poziciju ministra MUP-a.

Nakon oslobađajućeg rješenja, Hoffmann će putem svog pravnog zastupnika protiv podnosioca neosnovane prijave pokrenuti krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje.

Akcija sarajevske policije: Na meti i Vahidin Munjić!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79