Holanđani nude 20.000 eura za informacije o njemu

Policija u Holandiji traga za Čabom Derom (38) iz Subotice zbog sumnje da je u julu 2018. godine likvidirao Ivana Serdarušića, državljanina Holandije. Holandske vlasti nude nagradu od 20.000 eura za informaciju o Deru te žele razgovarati sa svakim ko je od 8. do 30. jula prošle godine imao kontakt s njim.

Trag leševa

Istražitelji u Sarajevu imali su u rukama Dera nakon što su ga 15. novembra 2017., zajedno s Baraninom Markom Gojčevićem, lišili slobode s torbom u kojoj su im našli “hekler” i pištolj, na kojima je bio prigušivač. Nakon presude i plaćanja preostalog dijela kazne, njih dvojica su u martu 2018. protjerana iz BiH. Policiji su rekli da su se sklonili u Sarajevo, jer su imali problema u Srbiji i Crnoj Gori, ali su crnogorski mediji pisali da su u BiH tražili odbjeglog Baranina Alana Kožara.

– Za Derom u to vrijeme nije bila aktivna nijedna potjernica. Policiji u Sarajevu njih dvojica su bila sigurnosno interesantna te su provjerili da li egzistira bilo koja potjernica. Tada ih nije bilo – kazao nam je izvor iz istrage.

Tragom leševa koje je ostavljao za sobom, sada je utvrđeno da je Čaba samo četiri mjeseca nakon što je izašao iz BiH završio u Holandiji, gdje je u julu 2018. u Amsterdamu likvidirao državljanina Hrvatske Ivana Serdarušića. Der je stigao u Amsterdam 8. jula 2018., a potom je tri sedmice poslije u jedan italijanski restoran u Amsterdamu ušao obučen kao turista i upucao žrtvu u glavu.

Bacio tijelo

U septembru iste godine pojavio se u Mađarskoj, gdje je u Budimpešti ubio biznismena. Der je žrtvu na parkingu natjerao da klekne i pucao mu u glavu, a tijelo bacio u potok.

Der je 5. januara ove godine na Banovom brdu likvidirao Nebojšu Markovića, zeta pripadnika “Pink Panthera”. Markovića je likvidirao dok je stavljao dječija kolica u gepek. Policija u Srbiji uspjela je lišiti slobode njegovog saučesnika Alana Ciglera.

Snimile ga kamere

Derovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere kako, obučen kao turista, sa pištoljem, izlazi nakon likvidacije Serdarušića. Na mjestu zločina pronađen je i njegov DNK. Prema navodima holandskih medija, žrtva se već duže vrijeme bavila poslovima u vezi sa prodajom droge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79