Horor priča sa KCUS-a: Majka mi je umrla na respiratoru u Podhrastovima, nismo nikada znali s kime pričamo! (FOTO)

Nihada Džambasović javila se portalu Crna Hronika da ispriča priču o bolesti svoje majke, koja je nažalost izgubila bitku sa koronavirusom.

U nastavku prenosimo izjavu Nihade:

,,Nakon više od 10 dana pokušavanja da se dobije prava dijagnoza, vraćeni 2 puta iz Vražove kući, 05.11.2020 god naša majka je smještena direktno na odjel intenzivne njege u izolatoriju Podhrastovi sa teškom upalom pluća, na kiseoničkoj potpori.

Imala je mobitel uz sebe pa smo mogli imati više informacija od onog što su nam doktori govorili. Dešavalo se da je nisu presvlačili po 12h, da nisu bili u stanju pelenu da joj promjene jer nije mogla da ustane..

Pisala nam je kako je zaobilaze medicinske sestre i da nije doručkovala jer nema ko da joj pomogne da jede, a pri tome je dijabetičar bila.

Rane po licu je od maske imala, morala je moliti da joj previju, da gaze stave da joj bol umanje. Ljudi su oko nje umirali, čovjek je ležao mrtav pored nje nekoliko sati, a da nisu ni primjetili da čovjek nije živ.. Bilo je dana kada je bila bolje, osjećala se bolje..

Nakon 12 dana borbe na kisiku, našu majku su 17.11. intubirali, prikopčali na respirator.
Svaki dan, više puta smo zvali da pitamo za njeno stanje, da pitamo možemo li išta učiniti, bilo koji lijek kupiti, dostaviti, da se možda nešto učini, da krene na bolje. Svaki put je odgovor bio stanje je isto, nepromijenjeno, sve lijekove moguće smo mi dali i tako 11 dana..

28.11 kada smo nazvali da pitamo za njeno stanje, dobijamo najgoru moguću vijest.. Preselila je, nije više izdržala..

Da nismo nazvali da pitamo za njeno stanje, ne bismo ni bili obaviješteni da nije više živa..
Nakon patnje koju je preživljavala 23 dana na Podhrastovima..

O neljubaznosti osoblja koje nam se javljalo da i ne govorim, čak su nam znali reći da ne zovemo, da ih ne smetamo.. Svoj identitet nisu htjeli ni da otkriju, nikada nismo mogli znati sa kojim doktorom razgovaramo..

Čuvajte vaše najmilije i sačuvajte ih koliko možete od horora koji se dešava na UKCS.

Da se nikada nikome ne desi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79