Horor: Sedmogodišnju djevojčicu napao pitbul dok je šetala ulicom, teško povrijeđena

Užasna scena odigrala su u Buenos Ajresu u Argentini, u predgrađu San Migel, kada je sedmogodišnju djevojčicu napao pitbul dok je šetala ulicom sa majkom, piše Daily Mail.

Napad su zabilježile sigurnosne kamere u okolini. Snimak prikazuje kako pas prilazi djevojčici da je omiriše, i gotovo odmah započinje krvoločni napad koji traje nekoliko minuta, i završava se tek kad komšije uspjevaju spasiti dijete, dok zrak paraju užasavajući vrisci djevojčice.

Pas joj je izazvao otvoreni prijelom jedne noge, ali je gubitak noge izbjegnut zahvaljujući brzoj hirurškoj intervenciji.

– Pod sedativima je i uzima lijekove. Ljekari su rekli da joj je pukao kuk i da je to dug proces oporavka – rekla je tetka djevojčice.

Ona kaže da je dijete u veoma lošem psihičkom stanju.

– Moja sestrična je bila šokirana poput moje sestre, objema je potreban psiholog koji će se pobrinuti za njih. Dijete ne želi da jede, ljuta je i plače – dodala je žena.

Rođaci su rekli da je pas bio pušten s lanca, bez ogrlice, bez brnjice i da su već identificirali vlasnika, ali vlasnik poriče odgovornost.

– Došao je jučer i rekao nam da to nije njegov pas. Ali kasnije smo saznali da ga je napustio na ulici jer je pas ugrizao moju sestričnu, a ionako je namjeravao da ga proda. Potrebno nam je da se on suoči sa ovim i snosi posljedice – rekla je tetka žrtve.

Video pogledajte OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79