Horor u Zagrebu: Sin bivšeg policajca uhapšen zbog prijetnje smrću i napada na suprugu

Horor u Zagrebu: Sin bivšeg policajca uhapšen zbog prijetnje smrću i napada na suprugu


Užasna drama odvijala se u zagrebačkom naselju Susedgrad, gdje je 27-godišnji B.P., sin bivšeg hrvatskog policajca, pritvoren zbog niza ozbiljnih zločina. Optužen za teški pokušaj ubistva policajca, višestruko silovanje vanbračne supruge, nasilje u porodici, povredu djetetovih prava i prijetnje smrću, osumnjičeni je zaprepastio javnost svojim petosatnim ludilom koje se odvijalo u njegovoj kući i na njenom krovu 21. avgusta.

Cijela priča obavijena je atmosferom straha i šoka, jer je B.P. bio u bijegu od policije nakon što je policajcu prislonio pištolj na stomak te brutalno silovao i fizički napadao svoju nevjenčanu suprugu. Njegova riječima ispunjena prijetnja samoubistvom natjerala je nadležne da reagiraju, što je rezultiralo intenzivnom policijskom intervencijom.

27-godišnjak je zadržao sebe zatvorenog u kući gotovo pet sati, pri čemu je izgovarao gnusne uvrede i prijetnje smrću svojoj partnerki. Pregovarači i policija su se uključili kako bi ga spriječili da skoči sa krova. U trenutku kada su policajci nasilno upali u kuću nakon što su čuli pucanj, B.P. je iskoristio priliku i skočio kroz prozor te pucao na policajce.

Svojim okrutnim djelima, osumnjičeni je zasjenio i vlastitu prošlost koja nije bila lišena problema. Ranije se bavio kriminalom i već je imao sukobe s zakonom. Njegova svakodnevica bila je obilježena konzumacijom alkohola i droge.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija