Hoffman prijavio Seju Brajlovića: “Prijavio sam okupljanje zbog besplatnog mesa kod `Brajlovića`”

Sejo Brajlović, vlasnik restorana “Brajlović” na Ilidži (Sarajevo), danas popodne je obavijestio sve građane da večeras u periodu od 18:00-19:30 mogu doći u njegov restoran i uzeti besplatno meso. Nakon toga je ispred ovog ugostiteljskog objekta formirana velika gužva, i okupio se veliki broj građana.

Velika gužva ispred restorana Brajlović: Građani došli po besplatno meso

Podsjetimo, Brajlović je izjavio kako zbog odluke Vlade Kantona Sarajevo (KS) večeras svoj ugostiteljski objekat zatvara u 20h, a meso koje se trenutno nalazi u restoranu bi se pokvarilo do ponedjeljka.

Iz tog razloga, Sejo Brajlović je odlučio da počasti sve građane koji to žele sa besplatnim mesom.

Ostavio je otvorenu mogućnost da građani izaberu da li žele jesti u njegovom restoranu ili će ipak meso ponijeti kući.

Napomenuo je da zbog epidemioloških mjera u restoran može primiti samo 30 ljudi. S obzirom na fotografije i snimke sa lica mjesta, očigledno da je broj zainteresovanih građana bio mnogo veći.

Uslijedila je reakcija jednog od istaknutijih pravnika u BH policijskim redovima, bivšeg pomoćnika ministra MUP-a kantona Sarajevo, nekadašnjeg člana Odbora za žalbe policijskih službenika u BiH i aktualnog savjetnika ravnatelja Granične policije BiH i Glavnog inspektora spomenute policijske agencije.

 

Hoffmann Brajlović

 

U pitanju je gospodin Svevlad Hoffmann prenosi Doznajemo.

– Prijavio sam flagrantno kršenje mjera. Okupljanje na javnom mjestu više od 30 osoba, nedostatak distance, ponašanje koje ugrožava javno zdravlje – izjavio je za naš portal.

Obratio se direktno načelniku PU Ilidže Mevludinu Haliloviću.

– Gospodin Halilović je potvrdio je da će žurno reagirati. Apsulutno je shvatio ozbiljnost situacije – zaključio je Hoffmann.

(VIDEO) Sejo Brajlović besplatno dijeli meso svima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79