Hrabri Meho Beton izdržao i 18. operaciju

Dječak Mehmed Šabić iz Gračanice, koji je u našoj zemlji poznat pod nadimkom Meho Beton zbog odijela koje je nosio, ali i zbog ogromne snage, danas je podvrgnut 18. operaciji, koja je uspješno završena nakon sedam sati.

Kako je objavljeno na Facebook profilu Pomozi.ba, ovo je bila 99. po redu narkoza za hraborog Mehu.

Već dvije i po godine traje borbe dječaka Mehmeda, a ovo je treća operacija koja je bila dogovorena, nakon jedne urađene u septembru i jedne u decembru prošle godine.
Ovaj mali heroj iz naselja Čiriš u Gračanici prije dvije godine je u radionici na malu drvenu dasku želio ugravirati ime svoje simpatije, ali je pogriješio slovo pa je benzinom polio pločicu kako bi ispravio grešku. Nažalost neposredno poslije toga je došlo do eksplozije u radionici.

On je teško povrijeđen i hospitalizovan je u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla. Tada su mu ljekari davali samo jedan posto šanse za preživljavanje, s obzirom na to da je opekotinama bilo prekriveno 65 posto tijela, dječak se stojički bori sa brojim operacijama i svim drugim izazovima kojima je bio podvrgnut.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79