Hrabri Meho čeka 14. operaciju, požar mu je spalio 70 posto tijela

Hrabri Meho čeka 14. operaciju, požar mu je spalio 70 posto tijela


Mehmed Šabić, dječak iz Gračanice koji je hrabrošću i izdržljivošću nakon požara u kojem je teško stradao, zadivio cijelu Bosnu i Hercegovinu i region, danas će opet u kliniku ‘Bogenhauzen’ u Minhenu.

Nakon samo pet dana odmora u kućnoj atmosferi u Gračanici, on ide na pregled kod uglednog svjetskog stručnjaka za plastičnu hirurgiju Milomira Ninkovića. Nakon toga, ubrzo bi trebao i u operacionu salu.

Dječaku je to 14. opracija, a ovog puta planiran je zahvat na desnoj šaci.

– Izdržati tolike bolove, tolike opekotine, tolike operacije, može samo veliko dječakovo srce. Ljekari, posebno dr. Ninković, Mehi u posljednje vrijeme plastičnim operacijama nastoje ispraviti zgrčene prste obje ruke, zgrčene laktove i za sada to ide dobro. Liječenje će još dugo trajati, ali Meho, iako mali, sve to izdržava i od operacija ne pravi bauk. Kad se probudi iz narkoze, iako sam ja uz njega, prvo pita: ‘Gdje je tata”, a tata na poslu u Gračanici – kaže majka Albinka za Avaz.

Meho, koji je u javnosti dobio nadimak Beton, sudeći prema onome što je do sada izdražao nakon požara koji mu je 15. jula 2017. spržio 70 odsto tijela, pokazao je da je jači i od betona.

Jaki su i njegovi roditelji Nedim i Albinka, sestra Jasmina, ali i Mehin spasilac – komšija Osman Adžemović, koji ga je izvukao iz živog ognja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija