Hrabri radnik Čistoće: ‘Kakav heroj, tako se baciti na metak’

Radnik Čistoće Josip Smiljčić (34) skočio je na muškarca koji je provalio u automobil. Kriminalac, koji je godine proveo po zatvorima, pucao je u Josipa. Oporavlja se nakon operacije.

Detalji drame u Zagrebu: Pljačkaš ranio radnika “Čistoče” pa pucao i na policiju

Bježite! Pucao je!, povikao je u ponedjeljak uvečer vozač zagrebačke Čistoće Josip Smiljčić (34) kolegama nakon što ga je na Bukovačkoj cesti upucao lopov M. H. On je samo minutu prije pokušao provaliti u parkirani Range Rover.

Kako doznajemo iz dobro upućenog izvora, djelatnici Čistoće su u to vrijeme na području Maksimira postavljali kante za otpad. U jednom trenutku su začuli da se na automobilu, parkiranom nedaleko od Caffe bara Crnković, upalio alarm.

Pogledajte video

 

Radnici su od njega bili udaljeni 15-ak metara i nisu vidjeli samu provalu. Ipak, uočili su muškarca s kapom preko lica kako, gurajući bicikl, bježi od vozila.

Josip je odmah potrčao za njim, sustigao ga i srušio ga na tlo tako da je ležao licem prema zemlji. U tom trenutku su njegovi kolege pozvali policiju te su željeli pomoći kako bi zadržali lopova.

Međutim, muškarac se nekako uspio otrgnuti i dohvatiti pištolj te je dvaput nasumce zapucao prema Smiljčiću. Prvi hitac ga je promašio, dok ga je drugi pogodio iznad prsa, u mišić između ramena i pluća.

Lopov je nakon pucnjave pobjegao
Odmah su potom pozvali i Hitnu pomoć. Žena koja se zatekla u blizini ponudila je da ranjenog Smiljčića preveze do bolnice i da ne čekaju vozilo Hitne.

Odjurila je s njim do KBC-a Zagreb, koji se nalazi u blizini. Brzo je operiran te je noć proveo na Jedinici intenzivnog liječenja. Jučer se već osjećao dovoljno dobro kako bi ga mogli prebaciti na traumatološki odjel. Kako doznajemo, Smiljčić nakon ranjavanja nije gubio svijest te je pričao u bolovima.

U bolnici ga je posjetila zabrinuta trudna supruga, no nije željela ništa komentirati. Zato ga hvale kolege pred kojima se bacio na kriminalca i metak.

Lopov je nakon pucnjave pobjegao. Prolaznici, koji su zvali policiju, opisali su ga kao muškarca s biciklom i dodali da je otišao prema Ulici Rebar.

Patrole iz obližnje policijske postaje u Petrovoj počele su češljati svako dvorište te im se priključila i interventna policija. Presreli su ga na račvanju ulica Rebrovac i Rebar te mu naredili da stane. Nije poslušao te je na kućnom broju 94 preskočio zidanu ogradu. Policajci su u toj potjeri u zrak ispucali hitac upozorenja, koji je privukao njihove kolege.

HEROJ ZAGREBAČKE ČISTOĆE
‘Naš radnik je spriječio provalu i nastrijeljen je. Operirali su ga’

Lopov se u dvorištu kuće gotovo zabio u stanara koji se ondje zatekao sa sinom. Nisu se tukli, nego je na kriminalca skočio policajac koji je za njim preskočio ogradu. Kod njega je našao pištolj i nož.

Kako su nam ispričali stanari koji žive u blizini, M. H. je živio sam u kućici svega ulicu dalje.

– Imao je problema s drogom i zakonom pa smo ga izbjegavali. Znamo da je bio u zatvorima, a sve se pogoršalo prije nekoliko godina kad mu je preminula majka. Svako malo ga vidimo s drugim biciklom ili motociklom, no nismo znali da je naoružan – rekli su nam njegovi susjedi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79