Hrabri Zlatan spasio srnu od poplava

Obilne kišne padavine uz konstantan rast vodostaja rijeka Une, Unac, Krke, Ostrovice, stvorile su veliku štetu u naseljima koja se nalaze u području Nacionalnog Parka Una, gdje se bilježe i najveće posljedice od poplava, bujičnih voda i aktiviranja klizišta.

Brojni spasioci su na terenu jer situacija se ne smiruje već peti dan. Uz sav trud i rad u pomoći poplavama pogođenim područjima, zabilježena je i jedna lijepa situacija – spašena je još jedna divlja životinja.

Priča dolazi iz grada Kulen Vakuf, blizu Bihaća koji je srce Nacionalnog Parka Una u kome je spašena jedna divlja životinja – srna. Ovaj put pohvale idu hrabrom spasiocu Zlatanu Vajzoviću.

I znaš, oni i ne kukaju puno, oni znaju sa poplavama, to je njima sezonski posao ono ko krečenje, spremni i psihički i fizički dočekati poplave. Ti ljudi baš dišu rijeku i treba učiti od njih…” stoji u Facebook objavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79