„Hristos se rodi, ovo je pljačka“: Kako su lopovi u mantijama na Božić odnijeli milione iz banke u Zemunu

Filmskih pljački u Srbiji je bilo nekoliko, a neslavni rekorder je Milan Koprivica. On je u martu 2002. godine kao vozač “Delte” dobio nalog da iz šabačke filijale “Delta banke” u zgradu “Geneksa” na Novom Beogradu preveze 11 miliona eura. Kada su stigle kolege, počele su da iznose novac, a on se odvezao sa 5,6 miliona eura. Uhapšen je dan kasnije i zatvorsku kaznu je odavno odslužio.

Poznata je i pljačka „Raiffeisen banke” u Zemunu na Božić 2002. godine, koju su izveli – “sveštenici”. Naoružani pljačkaši u mantijama odnijeli su tada skoro 30.000.000 dinara (u raznim valutama), a legenda kaže da su upali i poručili: “Hristos se rodi, ovo je pljačka!” Nikad nisu uhapšeni, ali se sumnja da su u zatvoru zbog drugih krivičnih djela.

Inače, mnogo su “unosnije” bile pljačke grupe “Pink Panther”, koju mahom čine državljani Srbije i Crne Gore, širom svijeta, od Japana, preko Dubaija, do Francuske, prenosi Avaz,

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments