Hrvat i Srbin Slovencu koji im nije isplatio plate iz restorana ukrali cijelu kuhinju

Hrvat i Srbin Slovencu koji im nije isplatio plate iz restorana ukrali cijelu kuhinju


Cijeli kuhinjski inventar otuđio je dvojac iz Hrvatske i Srbije od 17. do 19 septembra iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle, saopštila je istarska policija.

Uzeli su rashladne vitrine, mašinu za suđe, peć za pizzu, roštilj, ledomat, pult za serviranje, razne kuhinjske aparate, kao i stolice, stolove i klupe. Također, otuđili su i sef, padobran i druge predmete, čime su 55-godišnjem slovenskom državljaninu pričinili štetu veću od sto hiljada eura.

Riječ je o 67-godišnjem Zagrepčaninu i 39-godišnjim državljaninu Srbije kojima je umaška policija utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo krađe. Dvojac je uhapšen u petak, a sumnjiči ih se da su od 17. do 19. septembra iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle otuđili sav kuhinjski inventar.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 67-godišnjak je u subotu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a protiv državljanina Srbije podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.

Neslužbeno se saznaje da je riječ o bivšim radnicima tog ugostiteljskog objekta kojima vlasnik nije isplatio platu, pa su ga pokrali.

Taj se slučaj povezuje s onim od prije 12 dana kada je umaška policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim slovenskim državljaninom te utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neisplate plate i povrede prava iz socijalnog osiguranja.

Sumnjiči ga se da od 1. jula do 15. septembra nije isplatio plate ni podmirio doprinose iz penzijskog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio tri radnika od 21, 22 i 34 godine za više hiljada eura. Protiv slovenskog državljanina je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava u redovnom postupku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija