Hrvat u Njemačkoj nasmrt izbo ženu: “Bojala ga se”

Pričaju da se u toj mjeri bojala da se nije usudila ni pomisliti da ga napusti. Bojala se, kažu, najgoreg

Hrvat Rudolf H. (42) osumnjičen je da je zabio kuhinjski nož u grudi svoje žene Brigitte H. (38) u Njemačkoj navodno zato što se htjela razvesti.

Priveden je jučer pred istražnog suca Okružnog suda u Gelnhausenu zbog sumnje da je počinio ubistvo. Hrvat je u 11:04 izašao iz automobila s dva civilna policajca i odveden je stepenicama do Okružnog suda u Gelnhausenu u bijeloj zaštitnoj odjeći. Istražni sudac brzo je odlučio i poslao ga u istražni zatvor, javlja Fenix.

Stravičan čin dogodio se u utorak ujutro u 5 sati u kuhinji porodične kuće. Susjedi su čuli vriskove i alarmirali policiju. No pomoć je došla prekasno – žena je već preminula.

Na mjestu zločina pronađeno je i oružje, a riječ je o kuhinjskom nožu s oštricom dugom 20 centimetara. Oboje djece bračnog para, kći (13) i sin (15) bili su u kući za vrijeme zločina. Još nije sasvim jasno jesu li svjedočili samom ubistvu, a trenutno za njih skrbi stručni tim.

Tužitelj Dominik Mies za BILD je kazao: “Žrtva je dva puta izbodena. Oštrica kuhinjskog noža se slomila, a to dovoljno govori o količini bijesa i nasilja.” Prema navodima javnog tužitelja, Brigitte H. htjela se razvesti od Rudolfa.

Prije nego što se s porodicom preselio u Njemačku, ubica je živio u Dalmaciji, no porijeklom je Slavonac.

Splitski poznanici i prijatelji supružnika kazali su za Slobodnu Dalmaciju da je sve slutilo na zlo “jer je lijepa i vrijedna mlada žena strepila od muža već od prvog dana braka”.

Pričaju da se u toj mjeri bojala da se nije usudila ni pomisliti da ga napusti. Bojala se, kažu, najgoreg.

Rudolf H., došljak u Dalmaciju iz omanjeg slavonskog mjesta, radio je desetak godina kao zaštitar u jednoj splitskoj firmi, vozio je motore, rekreativno trenirao kick boks i uživao u svom hobiju s papigama. S Brigittom, po rođenju Splićankom, zasnovao je brak u kojem su dobili dječaka i curicu.

Brigitte je donosila novac u kuću. Kako bi podigla djecu, nije birala poslove. Jedno vrijeme plaću je zarađivala kao blagajnica u velikom trgovačkom centru na Lovrincu, a radila je i u telefonskoj prodaji i razne druge poslove. Kad je stigla u Njemačku, počela je čistiti.

“Njen suprug stalno je govorio kako je ovdje loše, on je uvijek htio nešto više. A otišli su tamo za crkavicu. Mislim da nisu ni lipe zaradili. Bilo je to preživljavanje. I gore od toga… Znate kako je kad naši ljudi tek stignu tamo. Žive ajme majko, rade najniže poslove koje Nijemac neće. Svako misli da je Njemačka ne znam šta. Svašta je jadna radila, nijedan posao joj nije bio stran. Baš je bila vrijedna”, slomljenim glasom priča Brigittina dobra poznanica.

I oni potvrđuju da je sada htjela pokrenuti razvod. Kažu da je fizičkog zlostavljanja bilo od samog početka veze.

“On je nju kontrolirao iz minute u minutu, u pitanju je strašno ljubomoran, nasilan tip. Što uostalom reći o muškarcu koji je u njihovu dvosobnom stančiću u Kaštelima, kupljenom na kredit, samome sebi u jednoj sobi napravio teretanu. Kupiš dvosoban stan, imaš dvoje djece i onda od jedne sobe napraviš sebi teretanu?! Pa valjda ćeš od dvije sobe djeci dati jednu”, rekla je za Slobodnu Dalmaciju Brigittina poznanica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79