Hrvata oštetili za 500.000 eura: Obećali mu zgradu a onda ga otjerali sa gradilišta

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

Par, 78-godišnjak i 67-godišnjakinja, prevarili su 45-godišnjaka iz Biograda (grad u Hrvatskoj) za čak pola mliona eura (oko 978 hiljada KM), što je potvrdila zadarska policija koja je u srijedu, 9. 8. , završila istraživanje tog slučaja.

Prevara se odigrala u 1. 2018. godine u Biogradu gdje je 78-godišnjak s 45-godišnjakom dogovorio i potpisao sporazum o reguliranju međusobnih prava i obaveza, te sređivanja imovinsko-pravnog stanja u zemljišnim knjigama za parcelu na području Općine Pakoštane.

S njim je dogovorio i izgradnju objekta na toj parceli, a potom mu je u zajedničkom dogovoru 67-godišnjakinjak lažno predstavio da će po završetku građevinskih radova, te završene izgradnje objekta s više stambenih jedinica, na njega prenijeti vlasništvo zgrade, izuzev jedne stambene jedinice i dva pripadajuća parking mjesta.

Nakon dovršenih radova na objektu, u aprilu ove godine, osumnjičeni su, međutim, 45-godišnjaku zabranili dalji pristup gradilištu i novoizgrađenom objektu, te ga na taj način oštetili za iznos veći od 500 hiljada eura (oko 978 hiljada KM) koje je uložio za izgradnju objekta.

Policija ih je osumnjičila za krivično djelo prevare, prenosi Slobodna Dalmacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79