Hrvati i dalje u kupovinu dolaze “preko granice”

Nakon što je Hrvatska uvela euro kao zvaničnu valutu što je rezultiralo poskupljenjima, građani te države dolaze u pogranična mjesta u BiH u potrazi za prihvatljivijim cijenama artikala.

Tako je reporter HRT-a u selu Gorica-Sovići sreo Imoćane i Splićane koji su u obližnje trgovine u BiH došli u potrazi za uštedom.

“Skuplje je i brašno i šećer, a cigare su ovdje jeftinije”, rekla je Emanuela Mustapić iz Imotskog, koja poručuje da se u BiH isplati doći.

U Hrvatsku je moguće bez carine unijeti robe u vrijednosti do 300 eura.

“Nikad taj limit ne prelazim jer idemo često. U Hercegovini živi svekrva pa smo u posjetu svaki tjedan jednom ili dva puta, pa ako ću prenijeti nešto, to je onda ispod limita i ono što smijem”, rekla je za HRT Divna Tomas.

Iz BiH u Hrvatsku i dalje je potpuno zabranjen uvoz mesa i mliječnih proizvoda, ali se kupovina u našoj državi isplati prvenstveno zbog povrata poreza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79