Hrvati izmislili novu riječ: Hrvatski ćevapi od danas se nazivaju ‘mljevenici’

Ćevapi pod novim nazivom služe se u jednom restoranu u Zagrebu u pizza tijestu, sa francuskom salatom i mnogo luka.

Tako je restoran na Kajzerici u Zagrebu predstavio gastronomski novitet – mljevenike.

Ukoliko vas mljevenici podsjećaju na jelo koje već postoji – riječ je o ćevapima.

Vlasnik restorana u Zagrebu ističe da su se na novi naziv jela odlučili kako ne bi uvrijedili komšije.

“S obzirom na to da se Bosna i Hercegovina smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše – hrvatsko. Da ne bismo uvrijedili ljude iz susjedne države i nazvali ih ćevapima, odlučili smo da napravimo – mljevenike”, naglašava za 24sata.hr Domagoj Delač, vlasnik restorana.

Kako kaže, dugo su isprobavali sastojke za “mljevenike” kako bi došli do savršenog recepta.

“Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmjeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan”, naglasio je vlasnik restorana i dodao da je da se mljevenik služi u pizza tijestu uz francusku salatu i mnogo luka.

– Mjesta u restoranu ima dovoljno, kako na prostranoj terasi, tako i u lijepo uređenom prostoru unutra. U porciju ulazi osam velikih mljevenika (350 g mesa), porcija pomfrita, luk-salata s bučinim uljem, zdjelica domaće francuske salate i svježe pečena topla domaća lepinja od pizza tijesta – govori Delač.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79