Hrvati počeli na sirnicu stavljati šećer, kažu da im je to najbolji burek

Foto: Index

Na zagrebačkoj tržnici postoji kultrno mjesto otvoreno 1987. godine naziva “Burek”.

Zagrepčani kažu da godinama tu jedu najbolju pitu, da u “Bureku” imaju najsočniju, a najjeftiniju pitu.

Foto: Index

“Nikada u životu nisam jela bolji burek, a prvi sam pojela još kada sam bila u srednjoj školi… To je jednostavno najfiniji burek u gradu, burek s tradicijom. Želim im još puno godina rada i vidimo se, sretno i dalje.”

“Ma nikakvi ćevapi, pizza i slično ne mogu zamijeniti taj burek. Bila neki dan na Dolcu, i naravno da sam pojela najbolji burek u gradu.”

“Prefin, uvijek me podsjeti na djetinjstvo kada sam išla s tatom.”

“Definitivno najbolji burek koji sam do sada jela, nema u Zagrebu boljeg.”

“Tu sam kao mala dolazila s roditeljima kad su išli na Dolac… Super mi je bio s jabukama.”

Burek koji se ovdje prodaje je klasični trokut, iako traju rasprave radi li se o četvrtini ili petini cijelog. Sočan, hrskav, a uvijek ćete ga na tanjiru dobiti narezanog na komadiće. Ovaj sa sirom košta 17 kuna (oko 4.5 KM), a jednako i onaj s mesom.

Ono što je zanimljivo za njihovu sirnicu jeste šećer. Šećer uz sirnicu počeli su nuditi još prije 40 godina, nedugo nakon otvaranja prvog lokala. Zapravo masa ljudi šećeri njihov burek sa sirom – sirnicu, piše Index.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79