Hrvatska će proizvoditi sastojke za Pfizerovu vakcinu?

FILE PHOTO: Vials with a sticker reading, "COVID-19 / Coronavirus vaccine / Injection only" and a medical syringe are seen in front of a displayed Pfizer logo in this illustration taken October 31, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da je dobio potvrdu da će se hrvatska fabrika u Savskom Marofu uključiti u proizvodnju sastojaka za Pfizerovu vakcinu.

Plenković je na otvorenom dijelu sjednice vlade rekao da je riječ o investiciji vrijednoj 10 miliona dolara i da to podrazumijeva otvaranje još tridesetak radnih mjesta.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, premijer je rekao da je do sada vakcinisano trećina stanovnika Hrvatske najmanje jednom dozom.

Do 30. juna očekuje da će biti prvom dozom vakcinisani između 50 i 55 odsto odraslih.

“Još jednom bih pozvao sve građane da se vakcinišu i zahvalio bih svima koji rade na programu imunizacije”, rekao je Plenković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79