Hrvatska neće ublažavati mjere koje su uvedene trećim zemljama, među kojima je i BiH

Večeras se u centru Sarajeva u Ulici maršala Tita dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila.

Prema prvim informacijama nije bilo povrijeđenih, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Na lice mjesta došla je policijska patrola koja je obavila uviđaj. Saobraćaj se u tim trenucima odvijao otežano.

Kako saznajemo, jednom od vozača uručen je prekršajni nalog zbog izazivanja saobraćajne nesreće. Davor Božinović, načelnik Nacionalnog stožera Hrvatske, komentirao je za Dnevnik Nove TV aktuelnu situacija s koronavirusom u toj zemlji. Tom prilikom kratko se osvrnuo i na mjere koje su uvedene trećim zemljama, među kojima je i BiH.


Prema njegovim riječima, “sigurno se neće ublažavati mjere” kada je riječ o trećim zemljama.

”Imamo zadnja dva dana pad broja oboljelih i to pripisujemo pojačanom nadzoru. Ostaje sve po starom u smislu da svi rade svoj posao – epidemiolozi, policija i druge civilne službe. Uspijevamo držati krivulju i imati manji broj oboljelih”, poručio je.

Podsjećamo, Republika Hrvatska je 11. jula uvela nove mjere za državljane BiH kada je u pitanju prelazak granice, a najveća promjena je obavezan PCR test ne stariji od 48 sati za bh. građane koji nemaju hrvatski pasoš prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79