Hrvatska: Od koronavirusa preminula 12-godišnjakinja, imala je teške bolesti

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1.445 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 5490.

Među njima je 889 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 84 pacijenta. Preminulo je 12 osoba.

Najmlađa preminula osoba je 12-godišnja djevojčica, koja je imala multiple komorbiditete iz kardiološkog spektra, rečeno je na pressici Stožera.

“Tek smo primili informaciju o tom tužnom događaju da je dijete rođeno 2009. preminulo od covida, kao i da se radilo o teškom kardiološkom komorbiditetu. Ostale podatke još nemamo – rekao je Capak.

Po četrnaestodnevnoj incidenciji Hrvatska je na sedmom mjestu u Europskoj uniji, rekao je Krunoslav Capak, dodavši da je u Hrvatskoj incidencija najviša u primorskim dijelovima zemlje.

Objasnio je da u ovom tjednu imaju porast od 46 posto u odnosu na prošli tjedan.

“Više od 50 posto uzoraka koje smo obradili je britanski soj, te varijante se brže šire – rekao je Capak, dodavši da je manje od 30 posto ljudi odbilo cijepljenje cjepivom AstraZenece.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79