Hrvatska predsjednica otkrila spomenik Franji Tuđmanu u Glini

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je danas u Glini, gdje je otkrila spomenik bivšem predsjedniku Franji Tuđmanu, da je Hrvatska radi mira i budućnosti “puno toga oprostila”, ali da, kako je navela, “ratne zločine mora istražiti i procesuirati”.

– Radi mira i budućnosti oprostili smo puno toga, ali ratne zločine moramo istražiti i procesuirati, to je dug hrvatske države žrtvama – navela je ona, prenosi Hina.

Grabar Kitarović je rekla i da Glina ima važno mjesto u vojnoj i kulturnoj istoriji Hrvatske, ali da je najvažniju ulogu, kako je rekla, imala u “Domovinskom ratu” zbog čega su i danas vidljive “bolne rane na licu grada i u srcima ljudi”.

[Glina-otkrivanje spomenika u čast prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana]Višestoljetnu borbu hrvatskoga…

Gepostet von Kolinda Grabar-Kitarović am Samstag, 3. August 2019

Ona je u Kaznionici otvorila “Spomen sobu – logor Glina” i pritom pozvala nadležne da istraže odgovornost onih koji su naredili osnivanje takvih logora, njima upravljali te činili, kako tvrdi, pojedinačne ili masovne zločine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79