Hrvatska: Rumuni spavali, jeli i pili u hotelu, a kad su vidjeli račun pobjegli

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke završili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljanina Rumunije starosti 26 i 29 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Sumnja se da su tokom juna došli u jedan zagrebački hotel, u kojem su spavali, jeli i pili, a tom prilikom kao garanciju plaćanja usluga 26-godišnjak je na recepciji ostavio bankovnu karticu i pasoš. Ali, znao je da na računu nema dovoljno novca za naplatu korištenih usluga.

Hotel su obojica napustila u ranim jutarnjim satima 23. juna 2019. godine, bez da su o tome obavijestili zaposlenike i bez da su podmirili troškove svog boravka čime su trgovačko društvo iz Zagreba oštetili za oko 49.000 kuna (13.000 KM).

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani u pritvor, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79