Hrvatska voditeljica i njena kćerka otrovale se ugljenmonoksidom: Prijatelji ih pronašli u stanu bez svijesti

Poznata hrvatska voditeljica Nikolina Pišek i njena petogodišnja kćerka oporavljaju se nakon štu su se otrovale ugljenmonoksidom.

Naime, Pišek i njena kćerka Una pronađene su u stanu bez svijesti.

Njen suprug je bio službeno odsutan kada ga je Nikolina pozvala i kazala mu da njihova kćerka povraća i da se žali na glavobolju te da se ni ona ne osjeća dobro. On im je kazao da odu ljekaru, ali kada se nisu javile na njegove pozive, poslao je prijatelje da ih obiđu.

Kako nisu otvarale, prijatelji su razvalili vrata i pronašli ih bez svijesti.

Pišek i njena kćerka su hospitalizirane a nakon što im se stanje popravilo, puštene su kući.

Voditeljica je kazala kako je izvršen servis plinskih instalacija prije samo tri dana od nesreće.

Podsjećamo, u zimskom periodu česte su nesreće sa smrtnim ishodom usljed trovanja ugljenmonksidom, 24sata.hr.

U novogodišnjoj noći u Hercegovini je preminulo osam mladih osoba koji su zajedno dočekivali Novu godinu, a nesreća se sredinom januara dogodila i kada su mladić i djevojka iz Bosanske Kostajnice preminuli usljed trovanja od ispušnih gasova iz automobila.

Ne mogu tvrditi tko je kriv, ali mogu pretpostaviti. Riječ je o plinskim instalacijama koje su servisirane tri dana prije incidenta, točnije u srijedu, rekla nam je potresena Nikolina Pišek

– Evo sad su nas otpustili iz bolnice, otrovale smo se. Dobro smo, da. Krim policija je na uviđaju. Ne mogu tvrditi tko je kriv, ali mogu pretpostaviti. Riječ je o plinskim instalacijama koje su servisirane tri dana prije incidenta, točnije u srijedu – rekla nam je potresena Nikolina Pišek.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79