Hrvatska zatvara kafiće i restorane do Božića

Nacionalni stožer Republike Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović održali su sastanak na kojem je donesena konačna odluka da se zatvore svi restorani i kafići, piše Index.hr.

Nove mjere stupaju na snagu u petak u ponoć, dakle, važe od subote do Božića. Neke županije zahtijevaju da u nekoj mjeri budu izuzete od novih mjera, no čini se da im nadležni neće izaći u susret.

Privremeno se obustavljaju vjenčanja, a fitness centri nastavljaju raditi – mada moraju osigurati da svi korisnici budu udaljeni jedni od drugih bar 10 metara.

Prodavnice i tržni centri nastavljaju raditi uz pojačan nadzor kupaca. Osim toga, i hoteli nastavljaju raditi te će njihovi restorani biti otvoreni samo za goste.

Donesena je odluka o smanjivanju broja putnika u javnom prijevozu, dopuštena je samo trećina okupnog kapaciteta. Govorilo se i o zatvaranju kina i kulturnih događaja, te obustavljanju sajmova, ali to nije precizirano do kraja.

“Mjere će trajati do Božića, što nije tako daleko. Ako bude epidemiološki potrebno, potrajat će i duže”, rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79