Hrvatski branitelj 26 godina primao invalidsku penziju, sada su otkrili da nikada nije ranjen

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv muškarca (50) kojeg se tereti da je lagao da je ranjen u Domovinskom ratu kako bi dobio invalidsku penziju.

Tužilaštvo tvrdi da je 50-godišnjak 1996. godine podnio zahtjev za ostvarivanje prava na invalidsku penziju i dobio nalaze i potvrde prema kojima mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena invalidnost zbog ranjavanja u ratu.

Međutim, Općinsko državno odvjetništvo tvrdi da to nije bila istina jer optuženi muškarac u Domovinskom ratu nije zadobio nikakve ozljede i uopće nema invalidnost uzrokovanu tjelesnim ozljeđivanjem.

Isplaćeno mu više od 1.750.000 kuna

Tereti ga se da je time neistinito prikazao kako ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku penziju, u što su mu službene osobe fonda povjerovale i utvrdile mu invalidnost kao posljedicu ozljeđivanja u ratu.

Na temelju toga je doneseno rješenje kojim mu je priznato pravo na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad, koja mu je isplaćivana do januara 2022. godine. Kroz invalidske imovine mu je isplaćeno više od 1.750.000 kuna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79