Hrvatski državljanin pokušao da prokrijumčari novac iz BiH

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su državljanina Hrvatske da na graničnom prelazu Brčko na izlasku iz zemlje nezakonito prenese veći iznos novca.

Hrvatski državljanin E.A. pokušao je da prenese 35.636 KM, 1.405 eura i 6.122 kune za koje nije imao dokumentaciju o porijeklu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Oduzeti novac i E.A. su u petak, 26. jula, predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na dalje postupanje.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su slobode J.K. jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za njim raspisalo potragu zbog krađe.

Slobode lišeni je na sarajevski aerodrom stigao juče letom iz Štutgarta, nakon čega je predat službenicima Policijske uprave Novi Grad MUP-a Kantona Sarajevo.

Na međunarodnom aerodromu Banjaluka na letu za Memingen, pripadnici Granične policije su u subotu lišili slobode lice M.M. koje zbog pronevjere potražuje banjalučki Osnovni sud, a koje je predato službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Istog dana, na izlasku iz BiH na prelazu Neum, slobode je lišen državljanin Srbije S.H. za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela nanošenje teške tjelesne povrede.

Pripadnici Granične policije Neum predali su osobu službenicima Policijske stanice Ilidža MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments