Hrvatski mediji: Milorad Dodik je u Hrvatskoj boravio poluilegalno

Većina najvažnijih hrvatskih medija oštro komentariše iznenadni susret u utorak na Hvaru predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i čelnika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Tako je Ivana Petrović, urednica vanjske politike na portalu Dnevnik.hr, kazala kako je Dodik u Hrvatsku sletio helikopterom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

– Kako to da Ministarstvo vanjskih poslova za to nije znalo? U Ministarstvu nisu znali jer nije poštovana procedura, niko ih o tome nije obavijestio. Dodik je na tlo Hrvatske, Evropske unije i šengenskog prostora sletio poluilegalno.

Prema proceduri bi Ambasada Bosne i Hercegovine trebala poslati zahtjev Ministarstvu vanjskih poslova za odobrenjem slijetanja i polijetanja – kazala je Petrović.

Večernji list donosi naslov – “Milanović i Dodik: Nakon diverzije u Saboru, helikopterski desant na Hvar”, dok je Slobodna Dalmacija još oštrija, “Nema dobra od Dodika, stoga molba Milanoviću: Predsjedniče RH, prestanite se sastajati s predsjednikom RS!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79