Hrvatski narkobos uhapšen u Beogradu: Slao drogu iz Španije, čuvali ga Srbi

Srbijanska policija je u Beogradu uhapsila hrvatskog državljanina za kojim je Španija raspisala međunarodnu potjernicu zbog trgovine narkoticima.

Provedena je velika međunarodna akcija u Beogradu u kojoj je uhapšen G. B. (38) zvani Brka, koji navodno važi za vođu kriminalnog klana Brkovi. Kako prenosi španski portal Ideal, uhapšeni je bio vođa kriminalne organizacije za trgovinu drogom i pranje novca, jedne od najvažnijih bandi koje su djelovale u Granadi.

Španska policija je u januaru prošle godine počela da prati G. B. Živio je u luksuznoj kući u Marbelji sa suprugom koja je također Hrvatica i bavi se estetskom medicinom. Otišao je iz države nakon što je uhapšen vođa narkokartela s kojim se sastao ranije. Tada je za njim raspisana potjernica.

Za kriminalnu grupu koju je navodno vodio, policija kaže da su 2019. godine prevozili drogu iz Granade u centralnu Evropu. Mjesečno su u prosjeku slali više od 100 kilograma narkotika. Radili su to uz pomoć međunarodnog transporta, a drogu su skrivali u sofisticiranom duplom dnu zglobnih kamiona ili kamufliranu zajedno sa legalnim teretom.

Iako se u Španiji predstavljao kao turista i nema kriminalni dosije, policija vjeruje da je došao tu živjeti kako bi bio u kontaktu sa drugim organizacijama koje se bave proizvodnjom droge.

Živio je u četvrti u kojoj su skupi stanovi i nikada se nije odvajao od svojih tjelohranitelja, koji su uglavnom državljani Srbije. Oni nisu uhapšeni niti je njihovo privođenje traženo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79