Hrvatski političar automobilom usmrtio pješakinju u Puli

Nesreća se dogodila danas u poslijepodnevnim satima. Policija je kazala da je iz još neutvrđenih razloga došlo do saobraćajne nesreće prilikom čega je automobil Hyundai udario šesdesetgodišnjakinju koja je preminula usljed zadobijenih povreda.

Josip Anton Rupnik / Foto: Pixsell Josip Anton Rupnik / Foto: Pixsell

Osamdesetdvogodišni političar se redakciji Glas Istre javio iz bolnice gdje se nalazi zbog alkotestiranja, a kazao je da nije konzumirao alkohol, niti je brzo vozio.

“Tamo se u blizini nalazi osnovna škola Kaštanjer i uvijek kad tamo prolazim, po inerciji usporim. Tako je bilo i ovaj put. U jednom trenutku, pješakinja se samo stvorila ispred mene. Nije prolazila na pješačkom prijelazu, već je bila van njega. Doslovno je izletjela ispred mog automobila i nisam je vidio. Bila je to sekunda i pješakinja se našla ispred mog vozila i dogodilo se to što se dogodilo”, kazao je Rupnik.

Josip Anton Rupnik je dugogodišnji odbornik u Skupštini Istarske županije i član vladajuće koalicije. Osnivač je i predsjednik stranke Zeleni savez, a predsjednik je i ekološkog udruženja Eko Istra.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79