Hrvatski političari traže da Željko Komšić bude proglašen personom non grata u Hrvatskoj

Klub zastupnika Mosta zatražio je od Sabora da obaveže Vladu Hrvatske da proglasi Željka Komšića nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Oni su u saborsku proceduru uputili zaključak kojim, ukoliko bude usvojen, zahtijevaju od Vlade Hrvatske i Ministarstva vanjskih i evropskih poslova da proglase personom non grata Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

“Mnogi su to zazivali i najavljivali, ali vrijeme je da se to konačno i pokrene”, napisali su oni.

Razlog koji su naveli je “sustavno uzurpiranje prava Hrvata u Bosni i Hercegovina na način da aktivno sudjeluje u izbornom inženjeringu, s kojim se nelegitimno postavlja na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini”.

Inicijativu je još sinoć najavio saborski zastupnik u Klubu Mosta Nino Raspudić, koji je izjavio da bi najpreciznije bilo reći da je Komšić antihrvatski član Predsjedništva BiH i da ga je davno trebalo proglasiti personom non grata u Hrvatskoj.

Komšić je inače ostvario pobjedu i na ovim Općim izborima u BiH te je to očigledno razljutilo hrvatske zastupnike, koji insistiraju na tome da on ne može biti član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda jer ne predstavlja volju tog naroda, odnosno nisu ga izabrali Hrvati. Kako su istaknuli, “bošnjačkim izbornim inžinjeringom Komšić uzurpira mjesto hrvatskog člana po četvrti put”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79