Hrvatski rukometaši uoči Srbije morali napustiti autobus hrvatskih registracija

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra od 18 sati u Beogradu igra protiv Srbije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Izabranici Line Červara nakon dva dana treninga u Osijeku danas su krenuli prema Beogradu, a na granici ih je dočekala policijska pratnja. Hrvatski rukometaši su do granice stigli u službenom autobusu reprezentacije riječkih registracijskih oznaka, no prije ulaska u Srbiju zamijenili su ga autobusom srpskih registracija zbog sigurnosti i sprečavanja mogućeg napada od strane tamošnjih huligana.

loading...

2012. na Euru u Srbiji autobusi s hrvatskim navijačima bili su napadnuti. Na izlazu iz Novog Sada tridesetak huligana je iz zasjede kamenjem napalo kolonu automobila i autobusa s hrvatskim tablicama, koja se kretala prema granici. U koloni su se nalazili navijači koji su se vraćali s utakmice Hrvatska – Francuska, prenosi Index.

Da se takve nemile scene ne bi ponovile, oba rukometna saveza dogovorila su se da na utakmicama neće biti gostujućih navijača. Srbija nakon utakmice u Beogradu dolazi u Zadar gdje će se ponovno susresti s Hrvatskom u nedjelju 14. aprila.

S reprezentacijom prvi put putuje i legendarni hrvatski komentator Drago Ćosić koji se nakon otkaza i afere s ulaznicama na Svjetskom nogometnom prvenstvu zaposlio u HRS-u.