Hrvatski trener: “Vjerujem da bi Zrinjski igrao značajnu ulogu u HNL-u”

Bivši trener Dinama i Hajduka, Željko Kopić, govorio je o uspjehu Zrinjskog i njihovom predstavljanju u Evropi ove sezone.

Kopić je u dosadašnjoj karijeri vodio najveća dva hrvatska kluba čime se može pohvaliti samo šest stručnjaka. Hrvatski stručnjak je otkrio kako je povezan sa trenerom Plemića Krunoslavom Rendulićem te analizirao partije Zrinjskog u Evropi.

“Tijekom ove sezone, kontinuirano pratim Zrinjski, a s trenerom Rendulićem sam povezan još od vremena kada sam bio trener Lokomotive, a on je bio kapetan momčadi. Uz pomoćnog trenera Sašu Sabljaka me veže i kumstvo, tako da sam svakako navijač Zrinjskog u ovoj sezoni.

U svim su europskim utakmicama izgledali jako dobro, funkcionirali su kao momčad koja zna kako želi igrati i doći do željenog rezultata. O utakmici protiv Alkmaara i načinu kako su preokrenuli rezultat iz prvog poluvremena je bespredmetno pričati. Protiv Aston Ville su bili izuzetno dobro defanzivno organizirani i nedostajalo je malo sreće u završnici susreta kako bi ostali neporaženi, dok su protiv Legije zaslužili puno više. Sve u svemu, dojam je jako dobar, mislim da velika većina nogometne javnosti nije očekivala ovako konkurentan Zrinjski u Europi”, rekao je Kopić za Meridiansport BH.

Često se postavljalo pitanje kako se Zrinjski kotira u odnosu na Dinamo, Hajduk i klubove iz HNL-a. Međutim, osim pripremnih utakmica nije bilo mogućnosti da se kvalitet ispita.

“Vjerujem da bi se Zrinjski u HNL-u mogao boriti za plasman oko 4. ili 5. mjesta. Klub već godinama gradi pobjednički mentalitet, održava dobru atmosferu unutar ekipe, a stadion pod Bijelim Brijegom poznat je po tome da je protivnicima teško igrati na tom terenu. S obzirom na takve faktore, vjerujem da bi Zrinjski mogao igrati značajnu ulogu i biti vrlo konkurentan u HNL-u.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79