Hrvatski vojnik koji je pobio 13 zarobljenih rezervista JNA, sad mora platiti milione porodicama

Mihajlo Hrastov, bivši policijski specijalac koji je 2016. odslužio kaznu zatvora u slučaju Koranski most, potvrdio je u srijedu da mu je na naplatu temeljem sudskih presuda do sada došlo 2.7 miliona kuna, kao odšteta obiteljima rezervista JNA umrlih i ranjenih u septembru 1991. u Karlovcu.

Dodaje kako je ukupni odštetni dug na temelju sudskih presuda puno veći.

Ubio 13 rezervista JNA

Bivši hrvatski branitelj Hrastov je pravomoćno osuđen za ubistvo 13 i ranjavanje dvojice razoružanih rezervista Jugoslavenske narodne armije (JNA) u Domovinskom ratu u septembru 1991. godine, na Koranskom mostu u Karlovcu, javlja Hina.

Hrastov je u izjavi Hini rekao da su ukupni odštetni iznosi 11 miliona i 690.000 kuna, a da je već na naplatu došlo preko 2.7 miliona kuna.

“Već sam tri godine u ovrsi i to je to, više ću reći sutra”, rekao je Hrastov. Dodao je kako sutra ide obaviti jedan razgovor pa će znati dalje i što će biti. “Hvala svima koji se brinu i misle na to, ali sada ne mogu ništa reći, sutra budem znao više”, dodao je.

Veliki su bili i njegovi troškovi za odvjetnike, u čemu je dobio pomoć braniteljskih udruga, te kaže kako su “za sada otplaćeni jedino troškovi mojih odvjetnika”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79