Foto: FENA
Hrvatski zastupnici tvrde da su “skinuti” sa leta: Iz Air Serbia poručuju da su zakasnili na ukrcavanje

Hrvatski zastupnici tvrde da su “skinuti” sa leta: Iz Air Serbia poručuju da su zakasnili na ukrcavanje


Saborski zastupnik Igor Peternel (DOMiNO) izjavio je da je tročlano izaslanstvo Hrvatskog sabora, koje se vraćalo s međunarodnog skupa u Albaniji, na beogradskom aerodromu ‘skinuto’ s leta za Zagreb. Međutim, srpski zračni prijevoznik Air Serbia tvrdi da su članovi izaslanstva zakasnili na let, te im je obezbijeđen hotelski smještaj i alternativni let.

Danas su neki beogradski i zagrebački mediji prenijeli objavu Peternela na Facebooku, u kojoj navodi da su tročlano izaslanstvo sabora i djelatnica stručne službe, na putu iz Tirane za Zagreb, ‘skinuti’ s leta za Zagreb. Uz to, izrazio je sumnju da to nije bila slučajnost.

“Nevjerovatno je to njihovo ponašanje, da bez ikakvog razloga s leta skinu troje zastupnika u Hrvatskom saboru – Anamariju Blažević (HDZ), Draženku Polović (Možemo!) i mene. Balkanska posla!”, rekao je Peternel Jutarnjem listu.

Ipak, srbijanska nacionalna aviokompanija je u današnjem saopćenju istaknula da troje putnika nije moglo ući u avion zbog kašnjenja na let.

“Uvidom u sistem i detaljnom provjerom podataka utvrđeno je da putnici nisu došli do izlaza za ukrcavanje do trenutka koji je za to predviđen”, navodi Air Serbia, uz objašnjenje da se, “po definiranim procedurama”, putnici koji zakasne na let ne mogu na njega ukrcati, te da je to pravilo primijenjeno i u slučaju troje saborskih zastupnika.

Osigurani su hotelski smještaj i alternativni let za troje putnika, kako naglašava srbijanski prijevoznik.

Delegacija je prisustvovala konferenciji Srednjeevropske inicijative u Tirani, a prilikom povratka su trebali imati vezani let za Zagreb u Beogradu, prenosi Hina.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija