Hrvatsku je i tokom novogodišnje noći i jutra pogodio niz zemljotresa

U blizini Petrinje i Siska tokom noći i jutra registrovan je niz zemljotresa.

Prema EMSC-u, tokom noći je zabilježen niz slabijih zemljotresa, a jače podrhtavanje tla osjetilo se jutros u 4.52 sata kada je na dubini od dva kilometra registrovan zemljotres jačine 3,2 stepena po Richteru. Epicentar je bio 12 kilometara od Petrinje.

EMSC je potom objavio da se u 6.37 sati dogodio potres jačine 3,3 stepena po Richteru, a epicentar je bio 19 kilometara od Siska. No, hrvatski seizmolozi navode da je potres bio jačine 3.7 stepeni s epicentrom 10 kilometara zapadno od Petrinje.

“Ležao sam u krevetu kada su se stvari počele ljuljati i zveckati. Knjige su pale s police i slike na zidu su se nakrivile”, kazao je jedan građanin.

Hrvatsku je od razornog potresa u utorak u Petrinji pogodio niz potresa, a iza građana su brojne neprospavane noći. Veliki broj ljudi zbog straha boravi u skloništima i privatnim automobilima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79