Huligani siju strah u Sandžaku: Fudbalera Emira Hamzića poslali u bolnicu, sada metalnim šipkama nasrnuli na mladiće

U subotu sat poslije ponoći ispred kafića „San Marko“, nedaleko od centra Prijepolja, bez ikakvog povoda, grupa huligana nasrnula je metalnim šipkama na dvojicu mladića – Đorđa Drobnjaka (23) i Eldara Kozicu (23). Tom prilikom Drobnjak i Kozica zadobili su povrede glave, vrata i leđa.

Povrijeđene je vlasnik kafića odvezao do bolnice, gdje su im sanirane povrede. U grupi tih muškaraca bili su isti oni mladići koji su nedavno u Prijepolju povrijedili fudbalera Polimlja Emira Hamzića. Hamzić je iz te tuče jedva izvukao živu glavu.

Prema nezvaničnim informacijama, napadači su lišeni slobode i određeno im je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti izvedeni pred tužioca.

Mladiće su od težih posljedica spasili gosti i vlasnik kafića. Očevici događaja kažu da su mladići sjedili u kafiću i većinu vremena razgovarali između sebe. Međutim, kada su krenuli napolje, sačekala ih je grupa od nekoliko momaka, koji su nasrnuli na njih bez povoda.

Ono što ostaje nejasno i što brine sve stanovnike grada na Limu jeste kako je moguće da su se višestruki prijestupnici, koji su život ugrozili fudbaleru Hamziću, ponovo našli na slobodi, gdje siju strah gradskim ulicama.

Inače, Đorđe Drobnjak je sin uglednog prijepoljskog ljekara i direktora Opće bolnice Zorana Drobnjaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79