Human gest: Osnovci sakupili 4.000 KM za bolesnu djevojčicu

Učenici Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Trebinja sakupili su za četiri dana 4.000 maraka za liječenje dvanaestogodišnje djevojčice iz Trebinja Marine Vujinović.

Djeca uzrasta od 14 i 15 godina sama su organizovala ovu humanu akciju.

Zbog ovako plemenitog gesta, Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, u svom kabinetu upriličio je prijem za ove učenike, pohvalivši njihov rad, prenose Nezavisne.

– Ovo je izvanredan primjer humanosti petnaestak osnovaca i jednog učenika srednje škole, koji su se sami organizovali, i sa nastavnicima i direktorom u vrlo kratkom vremenu obezbijedili solidnu sumu novca – kazao je Ćurić na prijemu.

Istakao je i činjenicu da djevojčica nije učenica njihove škole, ali da to mladim humanistima nije smetalo da djeluju na ovako plemenit način.

Učenici su rekli da će se uskoro organizovati i u navijačku skupinu jednoga sportskog kluba, pa im je i bila želja da djeluju kao tim.

– Akciju smo i započeli timski, našom grupnom inicijativom da pomognemo Marini da ima što ljepše djetinjstvo i da joj se omogući što prije da ode na liječenje, pa smo na nekoliko lokacija u gradu postavili kutije za priloge građana, koji su i ovaj put pokazali svoju humanost – istakao je petnaestogodišnji Srđan Čabrilo.

Dodao je da će i ubuduće, gdje god to bude trebalo, njegova družina djelovati isto ovako humano.

– Velika je stvar što ovi učenici imaju svega 14 ili 15 godina, a pokazali su mnogo veću zrelost, društvenu odgovornost i humanost – istakao je Dejan Dragović, nastavnik informatike u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

Građani Trebinja i svi drugi humani ljudi su za liječenje implementacijom matičnih ćelija iz regije kuka sakupili 13.500 eura, koliko je potrebno za tri preporučene intervenciju koje će Marina Vujinović imati u Novom Sadu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79