Humanistica Samira doživjela je psihičko zlostavljanje od strane onih kojima je željela pomoći

Samira Cecunjanin – Rastoder je, mnogi a posebno oni kojima je pomogla, reći će da je to žena velikog srca. Rođena je u Sandžaku, živi u Kanadi a većinu donacija realizovala u BiH.

Od realizovanih donacija u našoj Bosni i Hercegovini većina je realizovana u Krajini.

Samira Cecunjanin Rastoder za kratko vrijeme sa svojim donatorima uspjela je mnogim porodicama u stanju potrebe vratiti nadu u bolje sutra. Ali, ima ona poslovica koja kaže “Pomozi sirotu na svoju sramotu”.

Mnogi se kriju iza lažnih profila i pišu razne laži o ovoj ženi humanog srca.

Nakon što je razotkrila prevarante nastale su velike neugodnosti i neprijatnosti za ovu humanisticu.

Naime, nakon provedene akcije i sakupljenog novca za liječenje djevojčice iz Bijelog Polja, majka je tražila novac da se isplati na njen račun, a Samira i donatori su tražili da se novac uplati striktno na račun klinike.

Elvira Šabanović iz Bijelog Polja koja ima bolesnu kćerku godinama vara narod, a dijete ne vodi na liječenje. Novac koristi za njene osobne potrebe. Obratila se humanitarnoj organizaciji koja se nalazi u Kanadi. Grupa Tvoje malo nekom znači mnogo na čelu sa Samirom Cecunjanin.

Akcija je pokrenuta u januaru. Sakupilo se 18.600 kanadskih dollara. Međutim, kada je bilo vrijeme da se novac uplati na kliniku, dotična nije pristala na to, htjela je novac u ruke. Naravno da se novac nije isplatio u ruke. Ista grupa je dobijala mnogo dokaza da se radi o prevari koja traje niz godina. Nakon sto je otkrivena za krađu Elvira Šabanović iz Bijelog polja širi netačne informacije o pokretaču Apela Samiri Cecunjanin Rastoder, čak je napravila i video na kojem nije Samira ali ona sa lažnih profila piše da je to Samira . Samira je 8 mjeseci čuvala taj novac za njeno bolesno dijete i nadala se da će njena mati jednom misliti na zdravlje djeteta ali ona uporno želi novac u ruke. Do jučer je taj novac bio kod pokretača apela – Samire. Jučer je novac proslijeđen roditeljima također iz Bijelog Polja koji jedva čekaju da spase svoga sina.

Samira koja je vodila apel uplaćuje direktno na kliniku za liječenje ovog djeteta. Profile majke koja svakodnevno traži novac za liječenje djeteta na Facebooku je Lejla Lejla.

Ovo je samo jedna u nizu pokušanih prevara od strane onih koji traže novčanu pomoć koju obično iskoriste u nehumane svrhe i kada se razotkriju onda otvaraju lažne profile i pišu razne laži o poštenim i humanim ljudima.

Čuvajte se osoba koje se kriju iza lažnih profila.

U ovoj priči naša humanistica Samira doživjela je psihičko zlostavljanje od strane onih kojima je željela pomoći, i čije je loše namjere otkrila na vrijeme.

Nažalost, mnogi humanisti dožive neprijatnosti od strane onih koji se kriju iza lažnih profila a to onda prihvate i ostali koji bi trebali dobro razmisliti prije nego napišu neki komentar.

Gdje nam je razum?

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79