Humanitarka iz Banje Luke neovlašteno čuvala starce

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijela je prijavu protiv poznate banjalučke humanitarke Marine Janjić zbog sumnje da se neovlašteno bavila određenim zanimanjem, odnosno čuvanjem starih i nemoćnih osoba.

Janjić je privedena 8. oktobra u okviru akcije “Biser” kada je, između ostalog, otkriven nelegalan starački dom kojim je ona rukovodila.

– Osumnjičenoj se na teret stavlja da je od neutvrđenog dana do 8. oktobra izvršila krivično djelo tako što je u vlastitoj kući, uređenoj kao hraniteljska porodica, čuvala i pružala usluge za 16 starijih i nemoćnih osoba. Od toga, za 13 korisnika nije imala odgovarajuću dozvolu nadležnog organa – rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

U okviru akcije “Biser” uhapšen je Marinin sin Andrej Slovek, te njegov komšija Igor Kovčić. U pretresima objekata koje su koristili pronađena je i oduzeta određena količina kokaina, spida, marihuane, digitalne vage, oružje, novac, ali i cijeli sanduk tableta “kamagra”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79