Humanitarna akcija: Izgubili su 11-godišnju kćerku i krov nad glavom!

U ulici Ive Andrića nadomak groblja Mašet u Jajcu došlo je do strašne tragedije – u požaru je izgorjelo jedanaestogodišnje dijete, piše Jajce Online.

Naime, požar je izbio iza jedan sat poslije ponoći, još uvijek se ne zna njegov uzrok, a pretpostavlja se da je zbog svijeće jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije.

Široj javnost je poznato da porodica Suada Ćosića i Nene Brtan slabijeg materijalnog stanja, a ova nedaća još više ih je unazadila. Oni su tri godine živjeli u trošnoj općinskoj baraci s troje djece.

Ovu porodicu ne smijemo zaboraviti, jer imaju još dvoje djece, bebu od 10 dana i djevojčicu od dvije godine. Oni nas trebaju!

,,Porodica Cosic iz Jajca nocas u pozaru stambene prostorije u kojoj su boravili bez struje i vode dozivjela je veliku tragediju. Nocas je zivot izgubila djevojcica koja je samo zaboravila ugasiti svijecu… nocas je ugasen njen zivot a kuca i sve u njoj je izgorilo. Porodica Cosic je ostala bez djeteta, bez krova nad glavom sa bebom starom 10 dana i jos jednom djevojcicom.

Akciju prikupljanja pomoci za ovu porodicu pokrenuo je Merhamet Jajce i zajedno sa Sinan Smajic pridruzujem se akciji te cemo istu pokusati realizirati zajednickim snagama. Molim sve prijatelje koji su u mogucnosti da pomognu ovoj porodici. Za sada potrebna im je hrana, pelene, odjeca, obuca, novcana sredstva koja ce biti usmjerena na placanje stanarine jer hitno im je potreban krov nad glavom.

Dijelite, pomozite, pridruzite se akciji da pomognemo ovim ljudima sada, kada im je pomoc zaista neophodna u ovoj nevolji..”

Porodica Cosic iz Jajca nocas u pozaru stambene prostorije u kojoj su boravili bez struje i vode dozivjela je veliku…

Gepostet von Sanja Fazlic am Samstag, 19. September 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79