Humano srce Aide iz Brčkog: Ovako pomaže izbjeglicama iz Avganistana

Blogerica Aida Đonlić-Hilgart iz Brčkog, s adresom u Americi, prije nekoliko dana završila je sakupljanje vrijedne donacije za izbjeglice iz Avganistana. Ova humanitarka uspjela je, uz podršku svojih pratilaca, sakupiti čak 30.000 dolara.

Prema riječima Đonlić-Hilgart, u želji da pomogne izbjeglicama iz Avganistana, s djecom je otputovala u Bahrein.

“Sada shvatam da je moja svrha da budem tamo, da radim upravo ono što sam radila, pomagala drugim izbjeglicama. Kad moj muž, pilot u mornarici, priča o misijama i uvjetima, često mu moram reći da prestane. Nisam sigurna da će ikada shvatiti šta znači biti izbjeglica niti bih to od njega očekivala, ali kad mi je rekao da djeca ulaze bosa i gladna te da neki nemaju toliko čistog donjeg veša, bez sumnje sam se morala uključiti”, priča Đonlić-Hilgart. Ona dodaje kako koristi svoje društvene mreže da priča o modi, šminka se i putuje, ali ovaj put ih je iskoristila za veće dobro.

“Ono što se dogodilo nekoliko dana nakon što sam objavila da ću početi prikupljati donacije je nevjerovatno. Vidjela sam prvo 1.500 dolara i mislila sam – sjajno, ali nisam znala da bih u samo osam kratkih dana uspjela prikupiti i donirati više od 30.000 dolara”, otkriva ova humanitarka.

Pomaganje drugima

Đonlić-Hilgart navodi da se nije slučajno našla na pravom mjestu i u pravo vrijeme kako bi radila upravo ono što njeno srce voli, a to je pomaganje drugima.

“Sve je počelo od toga kada sam tražila od prijatelja da doniraju novac kako bih mogla kupiti donje rublje, za koje mi je rečeno da je hitna potreba. Moji nevjerovatni prijatelji su donirali gotovo 7.000 dolara. Od toga sam kupila donjei veš, vrlo veliku količinu sandala i cipela, 50 limenki adaptiranog mlijeka, veliku količinu pelena, maramica i mnogo konzervisane hrane te platila pedikera za malu djecu i to je bio sam početak”, ističe Đonlić-Hilgart.

Humanita iz BiH je kazala i da ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez nevjerovatne podrške njenih pratilaca.

Prema njenim riječima – kad postoji volja, uvijek postoji način.

“Ovo mi čini srce tako punim, ne mogu zahvaliti svima dovoljno, svaka donacija išla je ka spasavanju života. Moji pratioci i prijatelji su iznova dokazivali kako su svi nevjerovatni. Svaki dolar smo računali i transparentno na mojim društvenim mrežama objavljivali, zajedno s potvrdama o kupovini i fotografijama i videozapisima gdje idu donacije. Srce mi je presretno jer u svima nama ima toliko dobrote, toliko humanosti, toliko ljubavi”, kaže Đonlić-Hilgart, piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79