Humano srce: Policajac darovao više od 20 litara krvi i spasao mnoge živote

Zoran Lelić, policajac iz Broda, u teškim vremenima kada su vladali brojni bezbjednosni izazovi, davne 1993. godine odlučio je da do kraja radnog vijeka ponosno nosi plavu uniformu, te služi svom narodu i zemlji u kojoj je rođen.

Tokom dvadesetsedmogodišnje službe, pored obavljanja redovnih policijskih poslova i zadataka u kojima se posebno isticao, Zoran je uvijek nalazio vremena i odazivao se svim humanima akcijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Osim toga, uvijek je tu i kada treba pomoći sugrađanima, te je višestruki davaoc krvi i zahvaljujući tome do sada je spasao brojne živote.

“Prvo darivanje krvi mi je bilo 1993. godine kada je kolega ušao u minsko polje ispod Savkog mosta, te zadobio teške povrede. Tada mu je hitno bila potrebna krv, ni jedan sekund nisam razmišljao i odmah sam dao ovu dragocjenu tečnost”, kaže Lelić za Srpskainfo. Nakon toga humanim akcijama se do sada odazivao 50 puta, darujući na taj način još 20 litara krvi rijetke AB- krvne grupe, koja je mnogima pomogla u liječenju, ali i borbi za život.

Takođe, vrijeme tokom vanrednog stanja u vrhuncu borbe protiv virusa korona nije ga spriječilo da nastavi sa svojom humanim podvizima.

Kako kaže, penziju očekuje tokom februara naredne godine, a sa svojom plemenitom misijom nastaviće i nakon toga, pokazujući primjer svim mladim generacijama da u svom radu budu profesionalni, dosljedni i nepristrasni, a prije svega da u teškim trenucima stoje rame u rame sa svojim sugrađanima.

“Za mene posebnu vrijednost ima kada obučete policijsku uniformu i na lijevoj strani nosite amblem Republike Srpske, a na desnoj strani Grb policije Srpske. Ipak, među najvećim vrijednostima su spasavanje ljudskih života i pomaganje građanima koji su u nevolji”, ponosno priča Lelić.

S obzirom da danas pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježavaju Krsnu slavu, ovom prilikom Zoran Lelić je ispred Policijske stanice Brod, odnosno Policijske uprave Doboj svim pripadnicima MUP-a čestitao slavu i poželio svim kolegama da i dalje nastave savjesno, profesionalno i efikasno da obavljaju svoj posao, čineći tako život svakog građanina bezbijednijim, a Republiku Srpsku stabilnijom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79