Husagić: BiH konačno mora postati dio modernog demokratskog svijeta

Ahmed Husagić, predsjednik Pokreta Snaga Domovine i ex-savjetnik kancelara Austrije, kao gost-uvodničar današnje sesije asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99”, izjavio je da treba raditi na orijentaciji Bosne i Hercegovine prema političkim snagama zapadne Evrope koje gaje iste vrijednosti liberalne demokratije.

Ideološki i pragmatično, nema dugog izbora od tih principa koji se mogu dijeliti s političkim pokretima, pa i državama, s istim idejama, naveo je Husagić na pres-konferenciji održanoj uoči sesije.

To važi i za trenutnu situaciju u kojoj Bosnu i Hercegovinu potresa jaka politička kriza.

Po Husagićevom mišljenju,  trreba sarađivati s političkim snagama zapadne Evrope koje gaje iste vrijednosti, odnosno žele vidjeti BiH kao članicu modernih društava, kako bi imala jakog saveznika.

– Moramo targetirati interesne grupe koje nas podržavaju – kazao je Husagić čije je mišljenje da će Austrija pratiti Njemačku u eventualnim sankcijama i pristisku na Vladu Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina mora konačno biti dio zajednice modernog demokratskog svijeta, poruka je gosta-uvodničara “Kruga 99”, ujedno tema njegovog obraćanja na današnjoj sesiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79