Hutba ef. Čamdžića o kojoj se priča: Čovjek ne pripada ni nebu ni zemlji

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići, Izet ef. Čamdžić svaki put iznova izaziva reakcije kod ljudi, a o njegovim hutbama se priča. Tako je bilo i ovog petka, predvodio je džumu u Gradskoj džamiju u Zavidovićima.

Svoju hutbu je naslovio sa “Čovjek ne pripada ni nebu ni zemlji, već i nebu i zemlji“, a govorio je o dolasku mjeseca Redžeba po islamskom kalenderu.

“Psihologija kaže, da je želja glavni pokretač života. Ona vodi i usmjerava čovjekovo djelovanje. S aspekta želje, čovjek se nalazi između materijalnog i duhovnog, ali čovjek ne pripada ni nebu ni zemlji. On ne pripada niti samo materijalnom, niti samo duhovnom. Već istovremeno i jednom i drugom. Čovjek je naizgled smješten između dvije suprotstavljene težnje – težnje za materijalnim i težnje za duhovnim”, pojašnjava Čamdžić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79