“Hvala Plenkoviću jer pomaže hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini”

 

Predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto obratila se nakon sastanka sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i ukazala na snažnu saradnju koja postoji između dvije države.

Krišo se zahvalila Plenkoviću na posjeti Bosni i Hercegovini i Vijeću ministara i na svemu onome što kako je navela Hrvatska čini kada je u pitanju Bosna i Hercegovina.

Naglasila je da je uvjerena da bi trebalo doći do otvaranja pregovora Bosne i Hercegovine o pristupanju EU što je novo poglavlje u procesu EU integracija.

“Želim se zahvaliti na svemu onom što Vlada Hrvatske čini kada su u pitanju infrastrukturalni projekti od saobraćaja do oblasti zdravstva, obrazovanja i imaju višestruku značaj kako za hrvatski narod tako i za sve stanovnike Bosne i Hercegovine”, kazala je Krišto.

Navela je da o dobrim odnosima svjedoče i susreti, te dobri i prijateljski odnosi kao i ljetos održana treća zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske na kojoj se razgovaralo i donijelo niz odluka, sporazuma i zaključaka.

Istakla je da postoje otvorena pitanja koje se trebaju rješavati dijalogom i poštovanjem.

“Informisala sam premijera o onome što Vijeće ministara radi na evropskom putu, i onome što imamo sukladnom ustavnim oblastima kao institucija izvršne vlasti. Održali smo 39 sjednica, obradili 1.300 materijala i napravili iskorak kada su u pitanje EU integracije i ekonomski rast što se veže za nadležnosti BiH, na polju vladavine prava, borbe protiv korupcije i u skladu sa nadležnostima”, kazala je Krišto.

Navela je kako je informisala Plenkovića da unatoč svim problemima izazovima i teškoćama, očekuje se puno posla, ulaže puno truda u izgradnju povjerenja i da se kao rezultat toga održavaju sastanci koji daju rezultate.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79